Omgeving

Onze bungalow ligt aan de Muyweg in Zuid-eierland op steenworp afstand van natuurgebied De Slufter.

Zeehondenopvangcentrum Ecomare, gelegen in de Koog, verzorgt ook excursies door natuurgebied de Muy en de Slufter.

Onder aan de Sluftertrap bevindt zich Café restaurant de Slufter, hier kunt u terecht voor een uitgebreide maaltijd, lunch of alleen voor een lekker kopje koffie.

Binnen een straal van 1 kilometer bij de bungalow vandaan is de “Eiland Gallerij”, dit zit in de voormalige buurtschool van Zuid-eierland. Hier zijn onder andere schilderijen, pentekeningen maar ook keramiek te bewonderen of te kopen.

Op fiets-afstand bevindt zich het vliegveld en paracentrum van Texel. Hier bevindt zich ook het Luchtvaart en Oorlogsmuseum, dit wordt geheel door vrijwilligers gerund. Dit is een leuke en leerzame bezienswaardigheid voor jong en oud.

Zomers worden door “de Vriendschap”, een boot gelegen vlakbij paal 33 aan de steiger, robben tochten verzorgt en dagtochten naar Vlieland.

Even voor de Cocksdorp staat ijsboerderij “Labora”, daar kun je zelfgemaakt ijs kopen en een bezoekje aan de boerderij brengen.

Op de website www.boerenklasse.nl staat veel informatie over het boerenleven op Texel.

Oosterend, het meest authentieke dorp op Texel, is ook zeker een bezoekje waard.

In “de Waal”, het kleinste dorp van Texel, bevindt zich het cultuur en historisch museum.

Sinds 2017 kunt u op heel Texel parkeren wanneer u een E-vignet hebt. U kunt hierbij kiezen uit een dag-, week- of jaarkaart die u online kunt aanschaffen. Wilt u meer informatie of wilt u een E-vignet bestellen, ga dan naar www.texelevignet.nl.

Mocht u met het openbaar vervoer naar ons mooie eiland komen, dan kunt u op Texel gebruik maken van de Texelhopper.
Deze kunt u minimaal een uur van tevoren reserveren. Geef daarbij aan dat u uit wilt stappen bij halte 125. Daarna is het 3 minuten lopen naar onze bungalow. De Texelhopper reserveren kan via 0222-784000 of via www.texelhopper.nl